Category: Teknik Sulaman Manik

Manik Ruffles 3D 4

Manik Ruffles 3D

Baju Raya 2012 ini Cheq Sue nak aplikasikan teknik 3D pulak. Sekarang ni teknik 3D sangat HOT di pasaran. Ramai yang menyangkakan teknik 3D ini susah dah sangat rumit. Ianya menjadi rumit jika kita...

Kalung & Anting-anting 1

Kalung & Anting-anting

  Design dan teknik yang mudah untuk peminat yang baru mula hendak belajar sulaman manik. Walaupun simple tapi tetap glamour!. Teknik yang digunakan: 1. Manik pintal 2. Manik jurai dengan labuci oval

Simple & Elegant 3

Simple & Elegant

Aktiviti bling-bling baju raya dah bermula. Baju customer nih dia request manik yang simple but elegant. Sangat sesuai dipakai semasa beraya ataupun majlis makan malam. Kilauan daripada labuci tu sangat menyerlah terutama pada waktu...

Jahit Manik Bunga Dahlia 13

Jahit Manik Bunga Dahlia

Alhamdulillah, tak sangka sambutan utk E-tutorial Sulaman Manik Sekebun Bunga laris macam pisang goreng panas….(hmm teringinnya nak makan pisang goreng kat Pertama Kompleks nun jauh di KL sana….uhukuhuk:(). Terima kasih atas sokongan kalian. Bagi...

Jahit Manik Mushroom 8

Jahit Manik Mushroom

Sekian lama tak berkongsi teknik baru, kali ini cheq-sue paparkan satu lagi teknik jahitan manik yang mudah yang cheq-sue beri nama manik cendawan atau mushroom beads. Sesuai digayakan pada baju yang plain, bercorak abstrak,...

Jahit Manik Teratai 51

Jahit Manik Teratai

Sebenarnya setiap kali mengajar kelas jahit manik asas, cheq-sue akan cuba curi masa utk ajarkan teknik yang lebih advance cthnya seperti jahit manik bunga teratai nih. Para peserta sangat suka bilamana bunga teratai mereka...