Category: Crochet

crochet

Sarung Note 2 0

Sarung Note 2

Sarung Note 2 dah siap tapi belum jahit butang/pelekat. Buat ala-ala clutch/purse. Hampir siap,  dalam perjalanan pulang dari Genting Highlands. Baru mula….. WIP (projek kreatif terbaru sambil dalam perjalanan dari Pulau Pinang ke Genting...

Crochet Rose @ Mawar 1

Crochet Rose @ Mawar

Untuk ilham para peminat crochet @ kait jarum satu. Kait bunga Ros ini, Cheq Sue telah demokan dalam rancangan Selamat Pagi 1Malaysia , RTM1 baru-baru ini. Sejak dari hari itu, pelbagai warna bunga ros...

Crochet Cheq Sue @ RTM1 1

Crochet Cheq Sue @ RTM1

Syukur Alhamdulillah, pada 26 April 2012, 9.35 pagi, sekali lagi Cheq Sue diberi peluang muncul secara langsung di kaca televisyen, kali ini Cheq Sue menerima undangan khas daripada penerbit Rancangan Selamat Pagi 1 Malaysia,...

Teknik Kait Cantum 2

Teknik Kait Cantum

Projek kait seterusnya yang masih dalam pembikinan ialah kait cantum. Hasil akhir belum pasti nak dijadikan apa. Ia boleh dibuat beg, baju, sarung bantal kusyen, alas meja dan apa-apa sahaja ikut kreativiti masing-masing. Teknik...

Blooming Roses 8

Blooming Roses

Minggu ni Cheq-Sue sempat menyiapkan tempahan hp case ni. Memang seronok buat crochet hp case “blooming roses” ni  sebab bila dah siap…..memang jelas kelihatan bunga rose yang kembang mekar tu. Design ni adalah untuk...

Crochet Headband 9

Crochet Headband

Crochet headband ini pada mulanya Cheq Sue buatkan khas utk baby Alisa & Aisyah sahaja. Tapi bila kawan-kawan datang tengok…diorangpun berkenan. Datang pulak idea untuk buat sebagai jualan produk  kreatif edisi terhad dan hadiah...

Teknik Asas Kait Tali Air 2

Teknik Asas Kait Tali Air

  Salam utk semua. Video ini Cheq Sue pastekan kat sini bagi memudahkan kalian yg sudah mula berminat untuk mempelajari teknik mengait atau crochet. Ramai sangat yg bertanya dan minta cheq Sue ajar cara-cara...

Beg Kait 3

Beg Kait

Sambil berpantangpun boleh teruskan aktiviti kreatif……paling mudah mengaitlah. sebab hanya perlu pegang benang kait dan jarum. Beg ni khas utk Aisyah melaram especially utk hari raya nanti. Beg ni cheq cadang nak jahitkan zip....

Anak Itik & Pinguin Linux 2

Anak Itik & Pinguin Linux

Puas rasa hati dapat buatkan toys untuk anak-anak hasil kerja tangan sendiri Lagi seronok bila diorangpun suka dengan toys yang kita buatkan tu….Lihatlah betapa girangnya Adam & Aisyah bersama anak itik & pingu masing-masing....