Teknik Asas Kait Tali Air

 

Salam utk semua.

Video ini Cheq Sue pastekan kat sini bagi memudahkan kalian yg sudah mula berminat untuk mempelajari teknik mengait atau crochet. Ramai sangat yg bertanya dan minta cheq Sue ajar cara-cara mengait. Lama juga memikirkan macamana mau ajar ni…akhirnya….cara yg paling mudah ialah youtube ajerlah. Kalau korang rajin search kat youtube ni…pelbagai teknik crochet ada ditunjukkan.

ok…kpd yg baru mula nak belajar….silakan praktis buat ini dahulu sampai pandai…lepas tu baru boleh mulai buat yg lain pula.

Kalau kalian nak tahu…teknik inilah yg mula-mula sekali cheq sue belajar. Mak cheq sue yang ajarkan….cheq sue buat tali air ini dan jadikannya sebagai tali ikat rambut. Masa tu sekolah rendah lagi. Bangga tau buat ikat rambut ala-ala ikat riben pony tail, siap pakai dan pi tayang kat kawan-kawan sekolah lagi…maklumlah masa tu belum ada blog lagi nak tayang macam sekarang.

Tips:

“Kait Tali Air” ni kalau nak nampak tebal gunalah 2 benang sekali, gabung 2 warna. Lagi menarik.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You may also like...

2 Responses

  1. HaniCheLat says:

    Sue, aku tau basic je. best juga crochet ni.. cuma aku jenis tak sabar bila tak dapat tension yang betul atau tersilap kira… sigh..

  2. bada says:

    sue…video ni bagus la…sekali cuba dh jadi tali air..hihi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>