Orientasi Guru-guru Baru MARA 2010 (1-6 Feb 2010)

IMG_5141

Gambar dari kiri: Cik Mardiana, Pn. Naimah, CheqSue & En. Faizal

Inilah saat yang amat melegakan apabila sampainya hari untuk mengucapkan selamat pulang kepada para peserta kursus.  Maaf, bukan tak seronok bersama kalian (peserta program Orientasi Guru Baru 2010) sangat seronok dan banyak sekali pengalaman pahit manis yang sempat dikutip….yang mana semuanya nanti akan menjadi kenangan indah kami di sini di ILHAM Jawi, Penang.

Ini adalah wajah-wajah lega dan puas kami selaku penyelaras dan urusetia program apabila amanah yang diberi selesai dilaksanakan. Sama ada tercapai atau tidak objektif kursus itu semua terpulang kepada penilaian kalian dan juga ketua jabatan tempat kalian melaporkan diri untuk bertugas sebagai guru kelak. Harapan cheq-sue semoga kursus selama 6 hari ini mulai 1 hingga 6 Februari 2010, dapat dimanfaatkan dan kekal dalam ingatan kalian sampai bila-bila.

Oleh kerana masa yang amat padat dari pagi hinggalah ke lewat malam, Cheq Sue memang tak sempat nak bawa kamera….langsung tak masuk dalam otak utk bawa kamera ke pejabat. InsyaAllah jika ada masa cheq-sue akan masukkan gambar-gambar yang diambil oleh rakan-rakan lain.

Ada juga beberapa guru-guru baru ini perasan dan kenal yang penyelaras program mereka ini ialah “Cheq Sue”. Tapi tak kisahlah……blog kan adalah trend masa kini. Yang pasti mereka dah kenal cheq-sue di dunia nyata sebagai seorang Penolong Pengarah di Institut Latihan Kecemerlangan MARA. Tugas hakiki mestilah didahulukan. Walaupun sedang sarat dengan perut yang dah 7 bulan……amanah tetap suatu Amanah. Alhamdulillah semuanya selamat dilaksanakan.

IMG_5147 IMG_5146

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>