Crochet Handphone Case

IMG_4975

Hasil kreatif Cheq Sue minggu ini, handphone case untuk diri sendiri. Saja nak polish balik kemahiran mengait yang dah berkurun tak dibuat. Tak sangka bila tayang kat adik….ada pulak yang berkenan. Tapi buat masa ni…sorry lah memang tak mampu nak ambik tempahan. Tangan ni sejak akhir-akhir ni asyik kebas-kebas aje. Pegang jarum sekejap aja dah kebas. Usah ditanya teknik apa yang digunakan sebab Cheq Sue pakai belasah aje. Tak belajar secara formalpun, belajar dengan mak masa kecik-kecik dulu aje. Buat ni ikut imaginasi dan sesedap rasa sahaja.

Nampaknya hasil crochet dah kembali diminati semula. InsyaAllah jika dapat ilham nanti cheq sue buatkan yang lain pula.

IMG_4979 IMG_4983

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You may also like...

4 Responses

  1. ibrahim says:

    goji..kenape dah soyap skrg

  2. cheq sue says:

    Salam…Eh..En. Ibrahim, kalau berminat ttg goji sila ke website nih http://www.goji-yumberry.com/
    Tak senyap….semakin aktif. Rangkaian goji ini diusahakan oleh suami saya…bukan shj sudah diseluruh malaysia…malah sudah keluar negara.

  3. azlin says:

    salam.. sy berminat sgt nk pelajari seni sulaman yg mengait ni.. ada x jual buku panduan mengait???? kalu ada ley x email sy k….

  4. huda says:

    tunjuk care pn ok rasenye…..nk belaja……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>