Manik Baju Raya Ain

IMG_3956

Baju raya ini ialah milik si cilik “Ain” baru berusia 5 tahun. Anak kepada officemate cheq-sue. Mamanya minta cheq-sue jahitkan manik yang simple ajer. Syarat yang Ain minta, dia suka earth colour terutama warna coklat. Keliru pulak pada awalnya sebab jarang budak kecik suka warna mcm tu. Akhirnya sesuai dengan warna hijau muda, inilah hasilnya…..harap Ain suka.

Design ni sesuai utk baju kanak-kanak. Cheq-sue hanya menggabungkan beberapa teknik yang simple iaitu:

- Manik Hibrid (utk bunga)

- Manik Jelujur

- Manik pintal (di bahagian leher)

- Manik Jurai

IMG_3954 IMG_3952

IMG_3959

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You may also like...

4 Responses

  1. Kak ina says:

    Tima kasih cheq sue… ain suka design tu tambah-tambah lagi kat bahagian bunga yang ada jurai-jurai tu……lepaih ni boleh minta tolong jahitkan manik baju mama ain lak..ain pelik cam mana gambar baju dia ada dalam internet…. tima kasih cheq sue…

  2. cheq sue says:

    Sama-sama Kak Ina, mujurlah Ain suka dengan design tu. Tengoklah pulak design baru utk baju raya Aisyah tu….tentu Ain lagi suka. Kalau nak juga, kenalah buat lagi satu ni.

  3. anisd says:

    salam cheq sue..
    saya baru je jumpa website cheq sue ni.. saya berminat nak cuba jahit manik Hibrid (utk bunga).. terima kasih.. =)

  4. syasya nasya says:

    assalamualaikum cheq sue,
    nk tya buku e-tutorial manik sekebun bunga msih d jual lagi ke?
    rm40 yer utk dua buku?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>