Bengkel Sulam Manik & Benang di Medan MARA, KL

IMG_3838 IMG_3833

8 Ogos kelas sulaman manik sekebun bunga cuma ada 2 orang peserta, manakala 3 orang peserta lagi belajar sulaman benang. Oleh kerana jumlah pelajar yang sikit maka bolehlah cheq-sue combine 2 kelas ni sekali. Dah lama tak ajar sulaman benang. Rasa seronok pula buat sulam benang. InsyaAllah jika diizinkan Allah cheq-sue nak masukkan beberapa teknik sulam benang kat blog ni nanti.

Beberapa gambar yang sempat cheq-sue rakam sepanjang kami berbengkel di Medan MARA KL.

IMG_3823 IMG_3824

Antara peserta yang hadir:

1. Kak Shima                                                              2. Siti Azira

IMG_3826 IMG_3827

3. Siti Rahasma                                                         4. Laili                           5. Marina

IMG_3829 IMG_3828

Hasil sulaman masing-masing. terdiri daripada10 teknik sulaman tangan yang telah dikongsi.

IMG_3834 IMG_3835

IMG_3836

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You may also like...

7 Responses

  1. iffa says:

    bestnya teknik2 yg diajar.. menyesal saya tak jumpa blog cheq sue awal2.. kebetulan saya attend kelas jahit manik pada hari yg sama di gombak.. tapi tak berapa puas hati sebab teknik yang diajar adalah terlampau basic sgt dan bilangan peserta terlalu ramai.. (no 1-to-1 coaching).. cheq sue, bile nak ada bengkel lagi ye? saya minat nak join.

  2. Yan says:

    Salam cheq-sue…bile agaknye plan nk wat kelas jahit manik? Sy berminat la nk join.

  3. Siti Hazar says:

    assalamualaikum.SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN.Dah lama kak xbuka laman web sue ni.wah!Cantik gak baju anak sue,hinggakan anak kak suruh membuatnya.tp kak trslah beli manik ditngahnya kecil sngt.tenggelam lak manik bulat dikelilingi kelopak.Kak xleh anta gambar kat sue sbb xde camera atau phone yg canggih skrg ni.

  4. Siti Hazar says:

    klu bunga reben pun kak dah cuba buat.bila kak ke klas KEMAS di Balai Raya,diaorg tertanya2 camne kak buat.cikgu yg mengajar hanya bunga yg simple je.

  5. zaharah says:

    kak berminat nak join kelas sue. bgmna caranya

  6. rusnani hamid says:

    asm…cantiklah sulaman che sue…berminat saya nak belajar..boleh ke ajarkan saya..saya tinggal di kapar klang..cam mana nak attend kelas che sue yer…brp bayaran kursus…

  7. nur hadirah says:

    salam,saya berminat nak belajar sulam.saya duk pj,selangor.camne nak join klas??bape bayaran…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>