Manik Sekebun Bunga Di Taman Cheq-Sue

IMG_3571

IMG_3569

Dalam kesibukan menguruskan Kursus Induksi di ILHAM Jawi, cheq-sue tetap tak melupakan rakan-rakan yang setia mengunjungi blog cheq-sue. Kali ini cheq-sue nak berkongsi teknik yang amat dinanti-nantikan oleh peminat sulaman manik labuci.

Sebelum itu penghargaan harus cheq-sue berikan kepada 2 orang penyulam manik profesional yang amat cheq-sue minati kerana idea rekaan & corak sulaman mereka yang kreatif. Walaupun belum pernah bertemu mata, tetapi fotopages mereka selalu cheq-sue kunjungi. Penghargaan ini ingin cheq-sue berikan kepada  Noramanik & Glamstar. 

Ramai pembaca bertanyakan kepada cheq-sue tentang teknik sulaman manik Shimmering Flora (nama sulaman diperkenalkan olek Noramanik), maka untuk tidak menghampakan permintaan kalian, cheq-sue akan kongsikan teknik ini sedikit masa lagi. Teknik ini ingin cheq-sue namakannya sebagai  Manik Sekebun Bunga. Harap bersabar menantikan teknik ini ya.

Sekiranya banyak permintaan cheq-sue mungkin akan adakan bengkel khusus untuk design Manik Sekebun Bunga ini.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You may also like...

14 Responses

  1. hafizah says:

    salam, kak…
    saya br je join akak nye blog ni… tu pon cari untuk jhitan manik kat google. pastu terjumpa la blog akak nih… mg akak x kenal sy.. cume sy mmg minat n da pun ikot kelas jahitan manik ngan org len. so nk tanye la akak, untuk cari labuci tuh, ade x yg x kan luntur warnanye lpas di basuh… plz kak… kite penah bt n pas basuh da luntur warna nya…
    tq kak..

  2. ashah ashmann says:

    Salam..Cheq Sue

    Tak sabar rasenye nak blajar teknik Manik Sekebun Bunga tu….Cheq Sue
    Harap2 Cheq Sue dapat ajarkan teknik trsebut….saya sedia menanti…
    tqvm…

  3. cikja says:

    cantik sungguh, bgaimana nak belajar melalui online cos cheq sue xsudi dtg Kuantan. Ksian cikja ni.

  4. Mizah says:

    Assalammualaikum Cheq Sue,

    Saya dari Brunei. Saya minat sangat dengan blog Cheq Sue, bestlah dapat belajar banyak teknik-teknik menjahit manik & labuci ne… Penerangannya pn dapat di ikuti dgn mudah. Sebelum ne pn saya tak pandai hal jahit-menjahit manik & labuci ne… Thanks Cheq Sue kerana sudi berkongsi ilmu jahit-menjahit ne. Saya tak sabar nak tunggu teknik yang terbaharu ne (Manik Sekebun Bunga). Saya tunggu ye… :)

  5. yanz says:

    salam cheq su..
    alahai cantik sungguh teknik manik sekebun bunga ni..
    rugi rasanye yan tak dapat join kelas yg cheq su wat kat jawi ritu…nanti klu ada kelas lg jgn lupa bgtau..

  6. suhainy says:

    Assalammualaikum,

    Cheq Sue , nak tanya mengenai bengkel sulaman manik dah tak buat dekat Sungai Petani lagi ke? Kalau boleh, boleh tak dibuat dalam bulan Sept 2009 di sini? saya minat nak join la.

  7. atie says:

    salam perkenalan utk cheq sue. saya minat menjahit manik,mula dgn mencari jahitan manik di google akhirnye i meet u..sy selalu ikuti perkembangan blog cheq sue..tp entah mcm mana terlepas pndg bengkel yg cheq sue anjurkn di melaka februari lalu..sedihnye..saya belajar di bgnn sebelah graha maju je..kin ader rezeki blh jmpe kt utara nanti..sulaman manik yg cheq sue ajarkn dlm blog,saya dh cuba buat..tp xlah secantik jahitan cheq sue.blh laa.nie x sbr naik cuba cnth yg terbaru.sekebun bunga.tq

  8. as says:

    yeah..yeah..bestnyerr..cheq sue nk ajar teknik sekebun bunga..memang dh lama ku ternanti2..cepat2 cheq sue yea..x sabar nie..

  9. jamilah says:

    salam cheq sue,

    selamat hari raya kepada cheq sue sekeluarga..

    saya amat tertarik dengan jahit manik lebih2 lagi yang macam jahit manik sekebun bunga tu, saya memang minat sangat.

    saya hanya belajar menjahit manik ni melalui buku2 dan website je dan saya teringin sekali hendak pergi mengikuti kelas2 seperti yang cheq sue anjurkan.

    Kalau Cheq sue buat kelas sila hubungi saya ya.

    wassalam
    jamilah

  10. Noorlia says:

    Assalamualaikum cheq sue,

    Saya berminat dengan Bengkel Sulaman Manik Sekebun Bunga.
    Tapi dah terlepas. Bila cheq sue nak buat bengkel tu lagi. Saya tinggal kat Batu Kawan, SPS. Kalau nak buat bolehlah contact saya. 019-4882810

  11. noorzabidi says:

    salam cheq sue kalu ada e-tutorial yg lain email kat saya…insyaallah…sy akan beli…

  12. hamidah says:

    Pn sy da bnkin rm10.00 dlm ac En Mazuhan utk e tutorial sekebun bunga hari ini jm 4.59 ptg. xsbr nk jht skbn bga tu.

  13. izan says:

    assalamualaikum cheq sue.. Saya nak minta tip dari cheq sue bagaimana cara untuk mendapatkan jahitan manik yang tahan lama(kukuh)? terima kasih cheq sue:)

  14. khairul bariyah says:

    assalamualaikum..saya berminat nak beli tutorial ni..apa no akaun bank akak utk sy bank in? RM10 kan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>