Tenang di Jawi

Image0040

Terlalu asyik dengan ketenangan hidup di Jawi, Pulau Pinang hampir tidak sedar sudah lebih sebulan cheq-sue membiarkan blog ini sepi tanpa cerita-cerita baru. Sebenarnya terlalu banyak cerita dan pengalaman-pengalaman baru yg boleh dikongsi tapi oleh kerana waktu itu kamera masih dibaiki tiadalah gambar-gambar menarik yg dapat dirakam. Tak seronok bercerita kalau tanpa gambar sebagai bukti. Gambar-gambar kat bawah inipun sempat dirakam melalui hp sahaja.

Gambar di atas adalah view daripada dalam bilik hotel di Jawi Golf Resort. Lokasinya hanya 2-3 minit daripada rumah sewa cheq-sue. Kami bermalam di sini pada minggu pertama berpindah kerana rumah belum kemas. Memang cukup selesa di Jawi Golf Resort ini kerana bilik penginapannya begitu mewah kelas 5 bintang tapi pada harga yg cukup berpatutan. Adam & Aisyah pula….every week akan ajak ke sini untuk swimming. Swimming pool kat Jawi Golf ni terbuka kepada public setiap hari dgn kadar RM5 per entry/person sahaja.

Pemandangan di sini begitu hijau kerana di kelilingi pepohonan Sawit serta ladang tanaman dragon fruits. Juga terdapat pusat rekreasi & perkelahan di kenali sebagai Bukit Panchor. Tinggal di Jawi seolah-olah kita tinggal di 3 buah negeri serentak iaitu Pulau Pinang, Kedah & Perak kerana lokasinya yg bersempadan dengan ketiga-tiga negeri tersebut. Banyak lokasi menjamu selera yang telah kami cuba dan ianya memang menepati citarasa orang Utara seperti cheq-sue.

Berkenaan dengan kerja pula….memang enjoy habis. Untuk ke tempat kerja hanya memakan masa 5 minit tanpa perlu bersesak di jalan raya seperti dulu. Tiada lagi tergesa-gesa bertolak ke pejabat dan sampai ke rumah selepas maghrib seperti dulu. Semuanya begitu tenang di sini.

Image0045 Image0044 Image0051 Image0052 Image0036 Image0037

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You may also like...

2 Responses

 1. sue says:

  Syok dah cheq sue di sana ya…

 2. Pauziah says:

  Asalamualaikum Che Su.
  Saya kat P.Pinang juga, teringin nak belajar jahit & sulaman.
  tapi tak tau kat mana nak belajat. Kalau Che Sua ada buat kelas atau tau kat mana yg saya boleh belajar, tolong bagi contack.

  T/kasih
  Pauziah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>