Bengkel Sulaman Manik – 4 April 2009

 Image0011 Image0012

Tarikh: 4 April  2009

Masa: 9.30 pagi – 1.30 petang (4 jam)

Tempat : Tkt 18, Medan MARA, Jln Raja Laut, Kuala Lumpur

Bil. Peserta : 5 orang

 

Bengkel hari Sabtu lepas agak rileks dan sempoi sebab peserta tak ramai. So…kami duduk kat ruang tamu office mcm lepak & borak-borak ajer. Para pesertapun sambil belajar jahit manik sambil berbual ttg pelbagai perkara daripada  isu semasa hinggalah ke cup cake (macam dah lama kenal).

Dalam berborak siap juga semua teknik yg cheq-sue ajarkan. Semuanya mudah faham teknik yg cheq-sue tunjukkan. Memang cheq-sue dah jangka……walaupun orang yg zero tentang menjahit….dan belum kenal jarumpun, tapi kalau sertai bengkel cheq-sue ni InsyaAllah tentu akan pandai lepas tu. Sebab cheq-sue gunakan pendekatan 1 to 1 & Sharing is Caring.

Sedihnya kamera cheq-sue rosak dan dah dihantar kepada pembekal utk Warranty Claim. Dlm sebulan ni…..byk agenda menarik yg miss nanti. Cuma bergantung dgn camera hand phone ajer. So….2 gambar itu ajerlah yg muat disnap (sebab hp tak der memory card).

Akhir sekali cheq-sue nak ucapkan berbanyak terima kasih kepada Kak Nani, An, Rina, Norizan & Sheli yg sudi joint bengkel cheq-sue. Harap semua yg diajar dapat dipraktikkan dan jgn lupa selalulah jenguk blog cheq-sue…..kerana posting selepas ini mungkin lebih banyak perkara menarik…..yg akan cheq-sue kongsikan dengan para pembaca dan cheq-sue sendiripun sebenarnya tak sabar nak explore sesuatu yg menarik di tempat baru. Mungkin artikel selepas ini sedikit berbeza dan bukan hanya tertumpu kepada sulaman sahaja.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You may also like...

7 Responses

  1. cikja says:

    seronoknye,klu dpatjoin.. cheqsue dh semakin jauh..

  2. tinie says:

    hi cheq su..
    kalau ader kelapangan sila la lawati saya di http://tinieluv.fotopages.com.
    saya mjual baju tuk muslimah dan wanita yang big size

  3. cekgu lynn says:

    cheq su,saya dok tunggu kelas cheq sue kat area utara ni.harap2 tu ada la no.memang saya dah tak sabaq nak p ni.

  4. marsya says:

    hi cheq sue..
    selalunya cheq sue jahit pakai manik brand apa?nak beli kat mana boleh dapat manik murah ckit.kt tempat saya satu pekat sampai rm 4.50.

  5. ina says:

    salam..ada buat kelas lagi sekitar KL atau selangor? blh update saya?berminat nk joint

  6. imass@senijahitan.com says:

    same le kite yea.. kdang2 budak2 ni dtg minta advice. relaks skit xde stress sgt kat ofis kan?

  7. Kak Ras says:

    neckline utk baju kurung kurang & kebaya kurang untuk hari raya akan datang mesti ramai orang berminat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>