Kit Jahitan Sulaman Benang

IMG_1225

Dalam artikel sebelum ini cheq-sue ada memberikan maklumat berkaitan Alatan Asas untuk Sulaman Benang. Selepas artikel tersebut dipaparkan dalam blog, ramai yang emel kepada cheq-sue untuk membeli kit sulaman benang.

Bagi memenuhi permintaan pembaca setia, cheq-sue cuba mendapatkan basic items yang dapat membantu anda memulakan sulaman benang ini. Kit yang dapat cheq-sue sediakan ialah seperti berikut:

Kit Jahitan Sulaman Benang

Alatan yang terdapat dalam kit ialah:

1. Jarum Sulam jenama Pony – terdapat 50 batang jarum yang dapat memenuhi semua keperluan sulaman anda termasuk untuk sulam riben, sulam benang, smocking, cross stitch dll.

2. Benang Sulam DMC – 3 pilihan warna

3. Benang Jahit biasa

4. Ram (Pemidang kain)

5. Gunting

6. Neadle Threader (alat untuk masukkan benang ke dalam jarum)

7. Kain kasa/cotton (1.1 Meter – pilihan warna terhad)

8. Air Eraseable Marker Pen (sekiranya pen ini tiada stok, wang RM10 akan dikembalikan)

 

PEMBELIAN/TEMPAHAN

Harga Kit = RM35

Harga Pos = RM10 (Malaysia shj)

KAEDAH BAYARAN
- Suhana binti Jaapar (CIMB)
- Akaun No: 14030228700527
- Email: sue@cheq-sue.com

INFORMASI YANG DIPERLUKAN
- Nama Penuh
- Info bayaran transaksi bank
- Alamat penuh untuk pos
- No. Hand Phone

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You may also like...

22 Responses

  1. LIZA says:

    sy nk dptkam kit sulam benang dan kit sulam reben ada lg x?

  2. imah says:

    Saya berminat membeli Kit Jahitan Sulaman Benang- Warna pilihan kain putih.Pliz respon..

  3. ryn says:

    salam cheq sue,

    nk ty, klu ryn nk tempah jarum pony ngan akak blh tak?

  4. NaQuien says:

    Salam Cheq Sue…

    Saya minat sangat menjahit sulaman benang ni. Masalah saya ialah nak cari jarum yang sesuai. Kit asas yang lain semuanya saya dah beli. Bole tak kalau saya cume beli Jarum Sulam jenama Pony (50 batang jarum) tu dari cheq sue? kalau bole berapa harganya? harap sangat cheq sue dapat membantu. dah puas saya ronda satu johor bahru ni cari jarum tue…

    terima kasih,
    naquien @ jb

  5. nita says:

    A’kum Cheq Sue,

    Nak tny,kalau sy nk tempah jarum pony , Neadle Threader dan Kain kasa/cotton ngan cheq sue blh tak?Kit asas yang lain semuanya saya dh beli.. kalau blh berapa harganya? susah btl nk dptkan 3 item tue kat kb..kalau ader pn tak byk pilihan size..harap cheq sue dpt membantu…

    terima kasih

  6. ros says:

    salam
    Saya minat sangat menjahit sulaman benang ni. Masalah saya ialah nak cari jarum yang sesuai. Boleh tak kalau saya cume beli Jarum Sulam jenama Pony (50 batang jarum) tu dari cheq sue? kalau bole berapa harganya? harap sangat cheq sue dapat membantu. tq

    salam

  7. as says:

    salam perkenalan,
    saya teringin belajar sulam bennag nih..tp xde basic langsung..agak2nya klu org xde basic cam sy nih senang tak nak belajar online nih yer..

  8. sengat says:

    hii…. kat ne bole anta jahit sulam baju…..

  9. nura says:

    Salam
    Sekarang ni tgh kemaruk jahit sulam tangan. Barang jahitan yg lain ada tp susah sgt nak cari air erasable marker pen. Kalau kat JB ni nak cari kat mana ye?

  10. dib_02 says:

    waaaa… nampak cam menarik jerk… Ader gik tak kalo nak oder kit tu?

  11. mas says:

    salam cheq sue
    kalo saye nak bli satu set barabg kat ats 2 berape hargenye? n agak2 ble saye le dapt??

  12. lia says:

    cheq su ada jual benang kait tak?saya teringin nak kait guna benang yang blend colour tu…tapi dah puas cari benang jenis tu,takde jual la kat tempat saya ni..

  13. noor hashimah says:

    salam che sue…kalau ank order kit tu masih ada lagi tak?

  14. nor says:

    salam..kalau sy nk order kit sulam benang ni ada stok lg x?

  15. nur says:

    salam..kit nya ada tak lagi….

  16. aida says:

    salam….

    Nk tnya,kit ada lg x? Mcmana nk order ye? klau masih ada sy nk secepat yg mungkin..terima kasih.

  17. halizabi says:

    Salam, Masihkah ada lagi benang DMC dlm bentuk bulat. Kalau ada tlg beritahu. Saya dari Butterworth.

  18. rin says:

    salam, cheq sue, nak tanye….kit ni ada lg x?

  19. eida says:

    nk tanya…ada jual kit sulam benang lagi x?

  20. SALWANA says:

    salam…saya berminatlah dalam sulaman ni…tapi memang tak pandai langsung..ade jual tak buku cara nak wat sulaman ni…mcm mane saya nak dptkan sulaman kit ni…leh bank in dalm mbb tak.sebab cimb kat tempat saya tak ade lah

  21. laura says:

    kit sulaman benang ni masi avaliable ker?

  22. cheq sue says:

    Kit sulam benang sudah lama habis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>