Manik Teratai Baju Raya

IMG_0816

Hari minggu ni cheq-sue sempat siapkan jahitan manik pada baju raya cheq-sue yg berwarna pink-purple nih. Pada mulanya memang ketandusan idea nak jahit design apa. Cheq-sue nak buat yg simple aje…supaya lepas ni boleh pakai utk ke pejabat. Tak de lah nampak over sangat. Memandangkan cheq-sue memang dah ada 2 warna labuci ni iaitu purple & pink, maka cheq pun gunakan aje apa yg ada. Di lengan baju pula, cheq hanya jahitkan manik pintal dengan gabungan warna pink & purple juga. Di sekeliling leher pula cheq jahitkan manik lutsinar warna purple.

IMG_0813

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You may also like...

16 Responses

  1. emon says:

    canteknye teratai ni,,,mcm dlm lg fauziah latif lak,,
    akak, sy nak tya,,kalo baju plain kan,,bahagian bh baju 2 cntk x kalo sy jahit gabungan manik bunga daisy, bunga manjalara ngan bunga daisy,,,saya malas la nak jahit yg style lalang tue,,hehe

  2. emon says:

    akak,,atas ni bkn gambar sy ek,,wat lawak lak,,,tersilap tulis URL la

  3. irmawati,Indonesia says:

    duuh cantiknya,kelihatan mewah,warnanya elite,terbayang How Beautiful you are Cheq Sue dihari Raya nanti.

  4. emon says:

    akak, tersilap lg,,bawah baju bkn bahu baju

  5. anie says:

    saya suka hasil kerja cheq-sue. saya pun ada belajar sikit2 dari blog u ni. terima kasih. silalah lawat fotopages saya dan berilah komen sikit supaya i can improve my BE.

  6. farhana says:

    cantiknye..nak blaja ngan akak bole x
    blaja online.minat sgt nk blaja
    tp xde guru

  7. kak jah says:

    sume cantik ar, tapi dah pokai, nak bli pon x leh..

  8. cik ayu says:

    salam….so cute ler…
    nk tye before jahit tu kne buat lakaran dlu ke???

  9. liya says:

    boleh tak bg tips jenis manik yang berkualiti dan cantik utk jahit kat baju…camana nak bezakan..tq

  10. cik noor says:

    sy pn ngah blajar jahit manik…bl bukak laman cheq sue ni….aduh… jatuh cinta saya… cheq sue ckup kreatif la…tahniah and thanks.

  11. cik la says:

    sy nk kata br ambil upah jht manik. msalahnye saya xtahu mcmana nk letak hrga upah jhit manik. kawan2 sy kata sy ambil upah murah sgt. di terengganu jht leher dan tgn baju sy ambil upah rm15. murah ke?

  12. ida says:

    a’kum kak cheq-sue…sye dah lame nak blaja sulaman nih..bile lagi cheq-sue nak organise kelas?sye sgt berminat..x kesah la kelas sulaman ape pon…

  13. reefa says:

    cheq su.. bile nak wat klas kt seksyen 7, kota damansara. hampa ir 2 tak jd. mcm mane erkh nak jahit manik tocang. basic macam nk wat manik beriring ker?

  14. Normahanum says:

    Assalamualaikum cheq su terima kasih krn sudi paparkan cara menjahit labuci. Dah lama sy ingin membuatnya. sukanya sy

  15. nadia says:

    saya nak tanya.. ada tak baju gaun untuk raya baby seusia setahun ker dua tahun.. ada tak letest punye koleksi untuk baju raya kurung yg terkini

  16. hamidah says:

    salam cheq sue,

    tahniah kerana berjaya mengenengahkan kerjatangan yg menarik & terimakasih kerana berkongsi pengetahuan dgn semua. semoga segala ilmu yg dicurahkan akan melahirkan ramai lagi yg boleh menjadi penyambung warisan seni ini. semoga cheq sue sekeluarga diberkati Allah SWT & dimurahkan rezeki berterusan…Insyaallah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>