Manik Tabur Baju Raya

 IMG_0695

Salam dan selamat bersahur semua.

Cheq-sue kini tengah tak sabar untuk menyiapkan jahitan manik pada baju raya cheq-sue. Ini adalah salah satu baju yang cheq-sue sedang kerjakan dengan manik tabur. Dah jemu dengan manik tabur sebiji-sebiji, maka kali ini cheq tabur pulak dengan 2 biji manik setiap satu dan disulami pula dengan mutiara purple yang berkemilau tu.

IMG_0699

Sekarang ni progress baru mula kat sebelah leher. Tunggu hujung minggu ni baru boleh sambung jahit dan siapkan. Ada lagi 2-3 pasang yang cheq-sue belum pasti nak jahit manik design apa. Tentu korang juga tengah sibuk menjahit manik kan? …..wassalam.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You may also like...

14 Responses

  1. mas says:

    cantiknye cheq sue..nk tanye la..bengkel cheq sue tue buat ari mggu je yek..nk join tp ade baby susah skit la..bljr ikut buku xpe ke? tp kalo ade cikgu lg bgs kan..

  2. cheq sue says:

    Mas: belajar ikut buku…mesti, pastu rajin-rajin la masuk blog cheq-sue dan baca tips-tips yg cheq-sue kongsikan. Bengkel cheq-sue adakan pd hari Sabtu aja…sebab cheq-sue bekerja full-time. InsyaAllah lepas raya ni cheq-sue buka lagi.

  3. serina says:

    aha…memang tgh bertungkus lumus menyiapkan sulaman manik..biasa la nak dekat raya..ramai yg nak lip lap..hehe..bestnya cheq sue dah jahit manik kat baju sendiri..baju sy ntah sempat ke tidak nak sulam :( btw, sy suka blog cheq sue ni…selalu jenguk tp kali ni baru sempat nak write s/thing..hehe

  4. laily says:

    salam cheq su…

    suka nak ikuti kelas jahitan ngan cheq su..klo buat hari sabtu, kat mane yerk?klo cheq su ade buat sekali kelas belajar menjahit, sayang ingat nak join..leh email saya..sbb saya selalu buka email tu.

    tq

  5. miey says:

    skrg tgah cari ilham nk jahit manik yg terkini…
    nk cari fesyen manik yg terkini r skrg ni….

  6. ana ahmad says:

    pertama kali buka blog cheq su, saya dah tertarik dgn jahitan manik yg diajar blh ajarkan…. sekarang nie pun tgh belajar jahit manik saya memang berminat

  7. alifzafa says:

    kreasinya kereeen banget…bisa buat inspirasi saya dalam berkarya,maklumlah dlm diri sy tak ada jiwa seni,sedangkan sy harus pandai2 berkreasi untuk usaha jilbab saya,thanks tlh memberi inspirasi

  8. faridah says:

    saya nk mintak pndapat ni..ape wrna manik yg sesuai untuk bju kosong kaler pink..kt kaen tu ade corak bunga timbul..saya nk jahit manik tabur..tq..

  9. sitifadz says:

    **nak tengok contoh manik @ labuci

  10. anis says:

    salam. aduiiii cheq sue!!! saya suka sgt sgt sgt dgn apa yg cheq sue tunjukkan dlm blog ni..amat2 terang, jelas buat org yg baru2 nak belajar mcm2 rupa patern (mcm saya :-D)!

  11. siti zaleha says:

    Assalamualaikum. Salam perkenalan. cantiknya jahitan manik yang ditunjukkan dalam blog ni. terus timbul minat nak belajar. macamana ya?

  12. rosis says:

    sy suka sgt2 ttang manik ni…tp sy x tau mcm mana nak buat..tlg ajarkan blh x?????

  13. shafinas hussain says:

    saya suka lah thankslah sebb saya dapat belajar,maklumlah hobi barukan ermm yang pasti menarik cantik dan tertarik

  14. nurul michi says:

    t ksh utk blog cheq su ni..sy dpt bljr dn tmbhkn ilmu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>