You may also like...

35 Responses

  1. aliff says:

    isteri saya sungguh berminat dgn design ceksu.. insyaallah nanti dia cuba buat pulak..

  2. cheq sue says:

    to aliff: ok….masa dalam berpantang mcm ni lagi byk masa nak jahit manik. Boleh isi masa lapang sempena cuti 2 bulan ni. Tapi jgn leka sangat sampai terlupa menyusukan baby.

  3. habsah bte othman says:

    saya berminat dengan dsg cheq sue dan ingin belajar;

  4. hani najwa says:

    salam..

    kak sue..macam hani dah pandai jahit manik nie..tapi hani ta ada orang yang nak hantar..sedih lah..

  5. lynn says:

    salam cheq su,
    saya nak mtk tlg cheq su emelkan gambar contoh jahitan manik
    saya minat sgt nak jahit manik cuma tak de peluang nk blaja
    harap cheq su tak keberatan yerrr…
    bye…thanks

  6. martini says:

    salam

    akak boleh tak akak hantarkan koleksi jahitan manik yang simple-simple jerr

  7. deq liea says:

    akaq,liea nk tgk koleksi

  8. kak ros says:

    salam cheq su,
    akak nak tahu bagaimana nak mempermudahkan jahitan manik n kalau boleh sertakan corak yg terkini,akak berminat dgn jahitan manik.

  9. ayu says:

    salam cheq su..akak betul2 berminat nak belajar banyak2 jenis jahitan manik..nanti tolong sendkan koleksi2 yang menarik untuk akak

  10. zira says:

    salam kak…sy minat sgt jahit manik..klu ada pattern terbaru akak tlg bgtau sy yer…d kenakan byrn pun x pe kak..huhu…

  11. Nany says:

    akak blh x send koleksi jahitan manik yang cantik2 & bila nak adakan kelas jahitan manik d pekan pahang.saya minat sgt.bak2 jahit manik ni.Tolong ye

  12. zie says:

    salam che su…cantik sulaman manik yang diperkenalkan..saya baru berjinak2 dengan jahitan manik ni…anyway thanks 4 the info bout this…saya teringin jugak amik tempahan untuk duit poket..tapi x de orang nk antar la…klu ada jahitan yang terbaru leh email kat saya ye..t.q.

  13. NelQis says:

    saya suka sangat tengok koleksi cheq su…lagipun cheqsu tak kedekut langsung bagi petua…mudah-mudahan bertambah la rezeki nye…amin

  14. eyda says:

    cheq su sy minat sgt2 nak pelajari jahit manik ni…tapi sy xpandai nak jahit manik ni…boleh cheq su ajarkan sy…
    bole x cheq su email ke ape ke ape ke yang boleh cheq su ajar mcm ner teknik nk mjahit sulaman manik ni…plssss….. t.q.

  15. PIJA says:

    hai…mcm senang je jahit manik2 ni kan…cantik plak tu..akak, kalo saya mintak cth jahitan ni anta kat emel saya boleh tak?pls……

  16. hanum says:

    Assalamualaikum…hai cheq sue,saya pun ada ambik tempahan jahit manik ni dan baru nak bejinak2 wat kelas manik kat kawasan bangi ni.ada gak saya ikut corak jahitan cheq sue.memang saya minat menjahit manim ni tambahan pula bila dah siap dan hasilnya meletup..saya suka gak handphone case rose 2 tapi cheq sue dah tak ambik tempahan kan tak dak rezeki saya la nak meliki hasil tangan cheq sue..

  17. ct jb says:

    assalamualaikum…hai cheq sue,sya baru nak belajar jahit manik nie..em nampak cm senang je tapi rumit gak ye..cheq sue ni xkedekut ilmu ea..saya suka sgt org yg xkedekut ilmu nie hehehe..lau saya dh mahir jahit manik nt saya pn nak ajar kawan yang mane minat dgn jahit manik nie..em t bagi lah tunjuk ajar jahit manik yang simple2 pn ok gak…ok tq n salam semoga bertambah lagi rezeki cheq sue ye amin”’

  18. cheq sue says:

    Baguslah ada niat macam tu ct jb. Moga kita akan diberikan lebih byk idea-idea baru…dan rezeki yang tidak putus-putus. Amin

  19. sharifah says:

    salam cheq sue…boleh x cheq sue email kat saya corak2 manik yang pernah kak sue buat…saya baru2 nak belajar jahit manik… mula2 x la minat sgt nak jahit,tapi bila dah cuba, gian gak la.hehe…saya blajat pun dr internet n tgk buku sikit2..saya banyak servey kat internet saja…n kak sue leh x bagi anggaran harga sekiranya ada tempahan… terima kasih ye kak sue….

  20. ecah says:

    cikgu.. sy ni mina nak jahit manik.. tp tak brape kreatif nak design corak.. blh bg sikit corak2 yg senang.. n basic utk jahitan

  21. ei-lia says:

    kak, elia pun ada koleksi sendiri…kita boleh syer…join elia yer d http://www.mamaglamor.blogspotcom atau fb jus taip ei-lia kamal…

  22. linda says:

    salam kak chek su…saya baru nak berjinak-jinak dengan jahit manik. boleh tak kak chek su email kan gambar-gambar jahit manik untuk saya ikuti..

  23. Nia says:

    salam kak chek su. saya baru nak berjinak-jinak dengan jahitan manik. Boleh tak kak chek su emailkan gambar-gambar jahit manik untuk saya ikuti

    TQ

  24. liza says:

    salam kak,saya baru je nak belajar jahitan manik.boleh x kak emailkan gambar2 jahitan manik yang terbaru.kalau boleh saya nak yang jahitan manik pada baju kurung kosong(xda corak)dan corak yang sesuai.

  25. siti fadillah says:

    Cantik2…baru tgk nak jahit tuk baju raya sendiri…thanks banyak membantu dengan bkongsi idea nih…..semoga terus sukses……….

  26. NIZA says:

    COMEL LA…..RASA NK CUBA BUAT PUNN ADA

  27. asiah says:

    Thank a lot for this section its help me a lot.Dulu masa bujang tak ada masa nak belajar anak dua baru bole belajar tak ke pelik. Semua kawan ketawa kat saya.

  28. eja.com says:

    minat juga tgk jhtn mnk cheq su.. simple,

  29. Zazarina says:

    Salam Chek Su. Saya ni memang minat jahit manik. Dah banyak baju juga saya jahit, kebanyakannya baju sdara mara aje lah sebab saya ni suri rumah sepenuh masa. Jadi boleh tak Chek Su promotekan kalau2 ade yang nak jahit manik dgn saya. Saya tinggal di Pasir Gudang. No tel. 0137839283.
    Terima kasih .

  30. lyn says:

    salam kak,
    lyn tgh berjinak jahit manik ni.. cuma masalah skrg ni lyn xpandai g nak letak harga upah tu mcm mna.. akak leh bantu lin tak..

  31. nor says:

    salam…akak, blh tak akak hantar contoh jahitan manik pd saya…sy berminat la

  32. JULIANI says:

    salam kak sue, terima kasih sebab sudi berkongsi cara2 untuk jahit manik ni. Moga2 bertambah rezeki dan mendapat keberkatan dariNya. Panduan dari kak sue, banyak membantu saya. Terima kasih ye

  33. suzana says:

    askum cheq sue.. sy berminat lah nak menjahit manik ni.. first time sy buat tuk baju nikah saya nanti. tp simple je coraknya sbb sy cuma tindihkan saja manik2 tu atas sulaman yg sediaada kat baju tu & saya jahit menjadi bunga.. saja saya nak bg nampak menarik dgn tambahkan labuci dgn manik warna pink & silver sebab baju tu putih saja. boleh emailkan corak2 jahitan manik yg menarik & senang nak wat..

  34. JULIANI says:

    salam kak sue, skrg saya dah tahu jahit manik manjalara dan dah siap jahit pun kat baju raya aidilfitri untuk dipakai pula pada raya aidiladha ni. Tapi masalahnya anak lelaki saya umur 4 tahun menangis minta dijahitkan kat baju raya dia jugak. Cam ner nak buat ni. Poning-poning

  35. asnah thairan says:

    boleh tak tunjukkan saya koleksi jahit manik untuk leher baju kurung yang simple..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>