Mutiara & Kristal Sabah

IMG_0126

Rambang mata…..banyaknya mutiara, mutiara tu banyak gred dari air tawar dan juga air masin.

IMG_0128

IMG_0127 IMG_0124

Aisyah sedang memilih mutiara ! Naik berpinau biji mata cheq-sue pilih kristal & mutiara kat Kedai Jamilah tu. Memang tak cukup masa di sana…..kalau boleh ditukar tiket flight tu….memang cheq-sue nak stay lagi kat sana …..tapi teringat pula kat Adam yang ditinggalkan pada Abah kat rumah.

IMG_0125

Pekerja Jamilah Jewelleries sedang tekun mengarang gelang kristal cheq-sue. Kat dalam bekas-bekas tu semuanya kristal swarovski!

IMG_0167

Antara koleksi gelang, rantai tangan, loket & brooch yang sempat cheq-sue beli dan tempah.

IMG_0158IMG_0141  

IMG_0148IMG_0150

IMG_0145IMG_0146 

IMG_0154IMG_0162 

Kalau berkenan…..boleh tempah dengan cheq-sue! send e-mel kat sue@cheq-sue.com

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You may also like...

34 Responses

  1. Zura says:

    Wah Cheq Sue.. dtg KK sampai takde masa nak jumpe kite yek? Hmm.. takpe.. faham, sibuk agaknya, lawatan kerja memang masa terhad.. Ada je peluang pi shopping, mesti tak boleh ketinggalan..

    Lain kali Insya Allah kita boleh jumpa.

    Memang rambang mata bila pi Jamilah tu.. Selalu kawan saya dtg KK.. mesti berejam dok dalam tu menelek satu2 kristal & mutiara.. Tak cukup sehari.. besoknye pegi pulak lagi..Isk..isk.. isk..

  2. Liza says:

    Cantiknye….
    Kat mana kedai Jamilah ni cheq sue? teringin pula nak gi shopping kat sana. Boleh bagi alamat tak?

  3. cheq sue says:

    Zura: Betul Zura…cheq-sue pun tak sedar dah berjam-jam duk kat dalam kedai Jamilah tu. Sedar-sedar dah kena check out….sebab nak kena ke Tawau pulak…kalau shopping tak hengat maunya di tinggal kapal terbang.

    Liza: Kedai Jamilah tu kat tengah bandar KK. Lorong Sinsuran 4. Kedai dia shop lot..hujung atau 2nd last.Liza tinggal kat mana? kalau pergi kita pun nak kirim lah…:)

  4. ryna says:

    adeh… lamanya tak g jamilah…
    kak liza dealer ker kat sana, sy dealer kat sana.. diskaun utk ahli pon best2 belaka… la nih, sy pindah doh kat dungun dan stu lagi kak liza nak bagi tips.. kalau nak cari dawai suasa sanalah tptnya.. murah, sbb dah servay harga suasa kat sana dan sini jauh beza (itupon kalau kak liza nak bisnes mutiara + kristal guna dawai suasa la). sy off dulu tahun buat buat tuh sebab due dah nak dekat.. tumpukan ke baby dulu lah :p

    papa hal kak liza nak tanya pasal mutiara ker hapa ker mengenai brg kat jamilah tuh kak info jer sy… sy sedia membantu…

  5. yusra says:

    aslkm, bestnya cheq-sue dpt g sana. gelang2 semua cantik. berkenan la pulak. harga mcm mana. kalau blh cheq-sue antr harga utk contoh gelang yg dipamerkan

  6. cheq sue says:

    harga kat sana kalau nak banding dgn kat sini….kat sini mahal sekali atau 2 kali ganda.

  7. kalau nak minta hantar dgn pos

  8. cheq sue says:

    to pauline: boleh ker kita order mutiara tu dengan Kedai Jamilah dan minta dia pos? Kalau borong may be boleh…kalau setakat 2-3 set tak taulah.

  9. HASLIZA MOHD NOOR says:

    sue, gelang ( gambar pertama dari kiri) tuh cantik, brpa harga nya, mesti mahal kan, za nih memang minat dgn kristal

  10. cheq sue says:

    to Hasliza: gelang yang Liza maksudkan tu harga nya RM100++ tapi kalau beli kat sini mesti 2 kali ganda harganya.

  11. fakri says:

    brape yer bangle suasa dan gelang sulam harga kt kk,,,

  12. shima says:

    please contact me at 012-9160761.im really interested.TQ

  13. noor says:

    rambang mata tgk mutiara bnyk2 tu…blh x email sy bg senarai harga mutiara per strand dgn dawai suasa tu kalau order dgn kak sue.harga borong la,yek.tq…

  14. Memang menarik aksesori kristal swarovski ni.. lg anggun jika dipakai.. sy pun ingin berkongsi maklumat berkenaan kristal dan mutiara.. itupun jika anda x kisah.. ok, have a good day.. blog awk ni menarik juga..

    Adios,
    Kristal Swarovski

  15. asiah says:

    saya selalu gak beli brg mutiara dan kristal di jamilah2 melalui sepupu saya yang mengajar disana.jd saya rasa kalau saya direct ke jamilah terus lg bagus.mungkin dpt diskaun lebih sbb setiap kali beli mesti habis antara 1k-2k.boleh kan?

  16. shima says:

    bestnya tgk kristal2 kt kk tu… sayapn pminat brg2 kristal ni..ada jgklah beberapa koleksi kristal… klau nak wat tmphan camne???..best blog ni…

  17. Su Zaidi says:

    Assalamualaikum Cheq Sue, bolehkah saya tahu di mana kedai yang menjual barang2 ini? Kalau boleh saya dapat alamatnya.
    Terima kasih.

  18. ieda says:

    salam,
    CheqSue

    sy pun sk kristal
    mmg byk koleksi sy beli dr sabah.
    mmg best klu dpt g kk, xg kat kedai kristal mmg xsah.

  19. botak says:

    Saya baru balik dari Jamilah Sabah dua ari sudah dangan isteri.Mcm nak pitam bila sekali kuar bill nasib baik nak jual balik timbang x sampe 3 kilo pon

  20. Mohammad Zamri says:

    salam…cheq sue…sy nk tanya….cheq sue supplier?mcmana nk order?bole bg list product dgn harga?sy utamakan mutiara n kristal.

    klu bole,nk mntk pandangan klu nk bisnes mutiara ni…brp anggaran modal?sy br nk brjinak2 dulu dlm bisness mutiara ni.mana tau rezeki murah.

    pd pandangan cheq sue…sy patut bisnes mcmana dulu..terus terang…first time sy tgk mutiara dr kwn
    (air tawar),sy rasa menarik klu buat bisness.ada bantuan dr kerajaan x?maybe dlm scheme SME(Small Medium Entrepenuer).dh brp lama cheq sue buat bisness ni?sambutan mcmana?

    kebanyakan pelanggan cheq sue beli product jenis mcmana?harga yg mcmana?dlm sebulan,brp RM jualan secara kasar?mntk maaf tanya tp sy nk kena bersedia dgn maklumat sblm sy teruskan idea nk buat bisness.

  21. firdaus says:

    Salam suma, sy Firdaus dri KK, Sabah. Klu ada sapa2 yg bermnt nk dpatkan mutiara mcm Cheq Sue pamer & x berpluang dtng ke Sabah,sila la email dgn sy : firdaus1972@yahoo.com.

    Insyallah sy bantu dptkan mutiara sperti yg dikehendaki.

  22. sidah says:

    Salam, first time saya tengok blog cam ni menarik sangat. untuk pengetahuan Cheq Su saya telahpun buka sebuah kedai kristal di Kuantan buat masa ini saya masih lagi mencari idea-idea yang menarik. Kalau ada idea yang baru bolehlah e-mail kat saya……. dan lagi satu saya akan ke KK pada awal bulan 8 ni tlg bagi info sikit.

  23. azreen says:

    Saya baru jek balik dr KK…mmg rambang mata…sy cume berkesempatan ke Jamilah Jewelleries di One Borneo Sabah…yg di Jln Sinsuren xsempat nk pergi walaupun hotel da dekat…cume nk bg info,di Warisan Square juga ade kedai kristal n mutiara ni…namanya RF COLECCTION….mmg rambang mata…kene bsedia dr segi duit jekla g sana….

  24. noreen says:

    salam sejahtera untuk yg tinggal di sabah sungguh beruntung jika anda join biz ini , anda mendapat keuntungan sehingga 4 angka sebulan dengan kemasukkan komisyen setiap hari .. sila
    layari http://www.TehPeria.biz/noreen dan hubungi 0132664158

  25. cheq sue says:

    Salam…utk semua….setakat ni cheq-sue belum memulakan perniagaan kristal atau mutiara Sabah ni….hanya berminat sahaja….

  26. yuzz says:

    salam..

    saya ade jgk gi kk . menarik jgk kedai jamilah tuh.. tp yg tak tahan ..sekali tgk yg mutiara air masin..woow.. cecah riban..riban.. hehehe…

    saya ade beli jgk skit2 baru ni.. baru nk try stat niaga kecil-kecilan..di kuala terengganu..dan kuala lumpur.. shah alam..sesape yg berminat nak beli secara borong/runcit.. leh kontek saya..
    013-9502782-yuzz/ speaker_xx@yahoo.com.my

    kalo berminat.. email sy.. nanti sy emailkan gambar2 kristal dan mutiara tersebut..

    thanks yer tuan tanah.. hehe

  27. nurul says:

    salam. singgah ke blog kedai
    emas kami ye. tq tuan blog, tumpang laluan k..

  28. umah says:

    i ingin membeli batu krital swayovski sebab i baru sahaja tamat kursus buat rantai. hanya nak beli

    1) batu kristal (butterfly) dan berbentuk hati
    2) dawai suasa
    3) manik suasa
    4) loceng
    5) cangkok

    tolong reply. pls call me at 019-2027371

  29. fit says:

    salam semua…

    saya baru lg berjinak2 jd penjual n pemborong koleksi mutiara n kristal..saya menetap di kk,sabah..jd kepada sesiapa yg ingin membeli mutiara n kristal secara pukal bolehla email saya ye..fimy_in@yahoo.com
    harga sgt murah n berpatutan..nnti saya boleh emailkan gambar2 kpd sesiapa yg berminat..TQ..

  30. pn dayang says:

    salam semua…

    saya merupakan pembekal mutiara n kristal yg original dr sabah..jika berminat bolehlah hubungi saya yna7280@yahoo.com..saya akan hantarkan katalog pada yg berminat..tq

  31. alagi says:

    ka i nak tahu bell suasa & cangkuk earing ada jual tak ?

  32. dav says:

    membeli loose pearls freshwater/saltwater, sape ade, nak jual borong, boleh kirim fot/katalog/pic ke daive_rky@yahoo.com
    beli wholesale harga murah shj

  33. sara says:

    Salam kak, saya mau tanya.. Mutiara Air Masin 8mm Gred A dan 6mm. Berapa?

  34. ani says:

    Salam… mmg rambang mata ge kat sana muatiara dia ada jaminan … rasanya kalau untuk bisnes mmg sesuai le terus kesana terus… harga diskaun pun mmg gila-gila… kalau kita jual kat semenanjung double harga pun mmg masih murah lagi untuk orang semenanjung nak beli…. saya baru bercuti di sana masa untuk ge Jamilah pun dia beri 3 jam aje… mmg tak cukup … insyallah saya akan pergi lagi ke sana untuk shoping pulak…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>