Ayam Berkokok Di Waktu Pagi

IMG_0202 IMG_0203

Segak betul lagak ayam jantan ini. Waktu ni dah pun pukul 8.00 pagi di hari minggu yang lepas. Tapi ayam ni begitu galak berkokok. cheq terfikir sejenak kalau dulu-dulu di kampung ayam berkokok tanda waktu nak Subuh atau hari dah siang. Tapi sekarang ni di Kota, sudah pukul 8.00 pagi pun ayam masih berkokok. Tapi rasanya masih ada logiknya…..ayam ni nak kejutkan orang-orang bandar yang masih enak dibuai mimpi. Maklumlah hujung minggu…..

cheq sempat juga rakam aksi ayam ni berkokok. Sengaja untuk koleksi peribadi. Manalah tahu pada masa akan datang nak jumpa ayam jantan berkokok pun dah susah.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You may also like...

3 Responses

  1. intan says:

    Salam kenal Cheq Sue…
    Second time masuk sini, hari tu masuk x sempat nak tinggal jejak.

    Cantik2 koleksi Cheq Sue. Boleh belajar ni ;)

  2. Mr X says:

    Oh! Wonderful job!
    Very interesting and useful post.
    I add your interesting blog in my Netvibes page!

  3. irmawati,Indonesia says:

    saya kagum sama cheq Sue,saya buka2 blog nya,ternyata macam2 sekali actifity nya,Bravo cheq sue!..tapi sebagai seorang ibu,Adam dan Aisyah harus tetap diutamakan,ok/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>