Kit Jahitan & Buku Sulaman Riben

KitRE BukuRE

Cheq telah mendapat kebenaran daripada penulis buku iaitu Pn. Suzana Mustafa untuk menjual kit sulaman dan buku sulaman riben (ribbon embroidery) ini. Lagipun bukan senang nak cari peralatan sulaman riben ini terutama jarum dan eraseable pen. Kepada semua pembaca yang berminat atau yang telah lama mencari-cari kit alatan untuk sulaman ini bolehlah singgah ke BUTIK cheq-sue dan membuat tempahan. Sila klik DISINI

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You may also like...

47 Responses

  1. norazlina says:

    cheq su eraseable pen tu ada jual asing x kt kedai?ina nk guna untuk jahit manik la, kit jahitan riben tu nnt dl.

  2. norazlina says:

    eh, kit jahitan riben tu dia disertakan kain utk jahitan skalix?

  3. cheq sue says:

    norazlina, sila klik kat BUTIK cheq-sue. kat situ semua ada detail tentang peralatan yang disertakan dalam kit tu. eraseable pun ada sekali.

  4. syuha says:

    saya nak beli kit sulaman riben tu.harga rm 75 kan?dlm kit tu disertakan skali buku panduannya kan?

  5. Rosmawati says:

    saya nak beli buku sulaman dan jarum saiz 13 dan 20 sahaja
    Berapa harganya

  6. uminorma says:

    cheq-su, saya nak beli satu set kit jahitan sulaman riben. kalu masih ada, insyaallah saya akan masukkan duit esok. tq, keep up your work.

  7. uminorma says:

    salam , cheq-su, sudah dapatkah info bayaran untuk kit jahitan RE? saya menunggu dgn sabar, tq. tuan norma

  8. cheq sue says:

    uminorma: salam, cheq-sue dah byk hari tak tengok emel dan blog ni. maklumlah cuti balik kg. tak sangka pulak ada order. Tapi cheq-sue tak jumpa emel dari uminorma tentang transaksi bayaran dan detail utk urusan pos. Harap uminorma dapat emel detail kpd cheq-sue dgn segera. atau sms/call cheq-sue di 012-2522276. tq

  9. nor says:

    Salam cheq sue saya nak tanya buku sulaman pada tudung tu ada x,saya tertarik dengan sulaman itu kalau ada saya nak order,saya tak sabar nak belajar ni…terima kasih .

  10. jane says:

    hai kak..
    bole bgi thu tak setiap buku tu harga berapa?

  11. cheq sue says:

    Jane: semjua harga dah dilistkan kat ruangan BUTIK. Sila ihat di sana ya.

  12. izah says:

    Salam cheq sue…

    saya nak tanya antara buku sulaman mariam dan rosita (kalau tak salahlah yang harga RM60) mana yang lebih elok for beginner cam saya..

    satu lagi dlm kit sulam riben tu zip tu nak buat apa yer…maklumlah tak tahu ni..dan benang dan riben tu memang yang diperlukan ker kalau nak refer buku suzana ni..

  13. habsah bte othman says:

    butik cheq sue terletak dimana/

  14. izah says:

    salam cheq sue

  15. amrizah says:

    saya dah beli buku suzana tu…tapi saya rasa utk beginner cam saya yg tak tahu lansung..susah sket sebab yang diajar terlalu brief dan pada saya boleh dikatakan stepnya tergantung…so sapa yg beli buku ni still jugak kena gi kelas..step yg tergantung ni mostly pd bentuk2 bunga..ini pendapat sayalah..dan ini terpulang pd individu tu kalo jenis yg cepat tangkap leh terus pandai..kalo yg slow mungkin kena minta guidance gak..betul tak cheq sue

  16. amrizah says:

    oo..saya tak beli buku ni ngan cheq sue saya beli kat kedai..

  17. cheq sue says:

    amrizah: bagi cheq-sue buku suzana mustafa tu….memang dah detail. tapi biasalah berguru dgn buku tak sama mcm berguru dgn org. kalau dgn org kita boleh tanya mcm mcm. tapi kalau dgn buku kita kena memahami….kadang-kadang bukan senang nak fahamkan org dengan perkataan. Tapi kena tunjukkan cara-cara dengan perbuatan. Sebab tu lagi bagus kalau ikuti bengkel secara terus. cheq-sue tak kisah beli u buku dgn sesiapa pun.

  18. cheq sue says:

    Izah: kalau nak banding buku tu…ia utk niche market yg berbeza. buku sulaman klasik….lebih kpd sulaman benang tangan dan mesin. manakala buku rosita jaafar tu pula…lebih kepada sulaman tangan & manik.

  19. cheq sue says:

    to habsah: butik cheq-sue hanya wujud di alam cyber. belum ada modal nak buka butik sendiri.

  20. LIZA says:

    KIT NI ADA LG TAK?

  21. Dee says:

    A’kum cheq sue…..saya nak beli jarum ahj..nak tau berapa y

  22. Dee says:

    A’kum….cheq Sue….saya suka blog sue…syabas!!!teruskan..kak Dee nak beli jarum sahaja boleh…berapa y…

  23. anis says:

    assalamulaikum cheq sue…semoga sihat dan ceria hendaknya…saya peminat blog cheq sue…saya nak beli kit sulaman riben dan buku sulaman..ada lagi ka…
    klu ada..sms saya di 019-8813065..tq

  24. cheq sue says:

    Assalamualaikum………
    Maaf kepada semua yg baru nak order kit atau buku. Buat masa skrg semua order tak dapat diterima.Butik ditutup buat sementara waktu sehingga urusan tugas rasmi selesai. cheq-sue skrg tgh sibuk uruskan pelbagai hal berkaitan perlantikan guru-guru baru MARA seramai 450 org. Harap maaf…balik rumah dah letih sgt….tak larat nak uruskan hal jual beli & pos.

  25. rasyidah says:

    Bagaimana nak order Kit bersama buku jahitan riben ni, dan RM berapa?

    Terima kasih

  26. ct@min says:

    cheq sue, sy pun nk bli gak kit ni..brapa ek?boring dok semporna ni xda aktiviti..brg2 mcm ni lg susah nk cr..p tawau pun xjmp…

  27. wanza says:

    cheq sue, wan nk tnya kit sulaman riben nih ada lg x? bminat gak nk bli kit ni..brapa ek?

  28. Suhana Fansuri says:

    Akum, sy baru melayari blog cheq sue ni…cuma nk bertanya..raser-rasernyer urusan pengorderan tu dh boleh open ke?

  29. wana says:

    askm,

    saya berminat nak belajar manik sulam, macammana nak order starter kit dari cheq sue.

  30. penyupatta says:

    Salam Cheq Sue…
    penat cari cr email add tp xjupe..hehehe..
    sy bermint nk tahu psl barang2 keperluan asas untuk jahit sulam riben ni..psl buku tu, sy ble cari kt area kemaman ni jer cuma barang2 nk jahit tu jer sy susah nk jupe..
    kl ada, ble bgtau kos + pos x?thanks

  31. Puan Faridah says:

    A’kum,

    Saya seorang peminat blog cheq sue…saya nak beli kit jahitan dan buku sulaman riben.Saya nak buat order, bagaimana caranya.

    Klu ada..sms saya di 019-2244668. Terima kasih.

  32. Puan Azira says:

    saya memang tercari-cari ttg sulaman reben ni. Saya nak order bukunya.

    No tep saya : 019-2352954

  33. lynn says:

    seronok tgk sulaman kat sini.catik sangat tau. bila lagi cheq sue nak bukak kelas sulamanmanik kat kedah ni.saya dah tak sabar nak pegi.dah ada kengkawan nak join pun

  34. nadya says:

    em..saya teringin sgt nk kit ni.. payah la nk cari barang2nye..buku saya dah ade.. boleh emailkan saya harga kit n pos?

  35. ARINA MAHMUD says:

    saya berminat nak dapat kit dan buku,sila sms atau e-mail berapa harganya dan pos kan sekali.h/p 012-2476292
    terima kasih

  36. putery says:

    sy berminat nak dapatkan kit sulam benang ni, blh x emailkan sy hg kit dan posnya sekali?
    terima kasih

  37. diela says:

    salam cheq sue…saya berminat nak membeli kit jahitan sulam reben..beraper harga n pos?

  38. ekyn jawi says:

    salam cheq sue…. saya sangat berminat sulaman riben ini. saya telah ada semua peralatan nya namun masalah saya ialah mencari jarum sulam riben.puas saya mencari di kedai2 kat sini tetapi tak ada pulak. boleh kah cheq sue tolong saya? atau saya boleh membeli melalui cheq sue sahaja.

  39. su says:

    Salam…
    Bila lagi nak wat kelas sulam manik @ sulam benang kat area kl? Kalau nk buat nanti jgn lupa email saya.

  40. Rieza says:

    Salam Cheq Sue,saya dr S’pore.Teringin sgt nak oder kit n buku Sulaman Riben.Thx

  41. dilah says:

    salam,
    saya nak order kit sulaman benang..ade sto x?

  42. yuha says:

    salam akak,sya nk order kit sulaman tu …klau ade cmner sya nk apply?

  43. nanie says:

    ad stok lg x? kit sulaman

  44. julia says:

    salam…kit sulaman masih ade lagi ke? klu ade saya minat nak beli…baru nak belajar2 ni..

  45. zalifah mat isa says:

    saya nak beli kit sulaman reben .ada stok lagi ke

  46. ani hassan says:

    salam.. Cheq Sue, saya nak beli kit sulaman riben, susah nak cari alatan sulan riben.. please email if kit sulaman riben ni ada stock lagi.. tq

  47. ayu ymy says:

    Salam…cheq sue…sy nak dptkan set kit sulaman serta buku sekali…berapa harganya? Blh sy dptkan detail dan cr2 pembyran secepat yang mungkin…tq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>