Buku Jahitan Asas Sulaman Riben

Kali ini cheq nak berkongsi pula buku sulaman yang baru cheq beli. Oleh kerana ghairah nak buat sulaman riben nih, cheq abaikan sekejap tempoh kuarantin dan terus ke kedai buku mencari buku berkaitan sulaman riben. Cheq bernasib baik sangat dapat jumpa buku Jahitan Asas Sulaman Riben ni yang baru sahaja diterbitkan. Penulisnya ialah Suzana Mustafa, yang juga merupakan pengasas laman web www.wanitamelayu.com.

 IMG_0137

Hari ni cheq sempat khatam buku ni….dan memang berbaloi membelinya. Cepat-cepatlah cari buku ni kepada sesiapa yang berminat nak belajar buat sulaman riben. Ia memberikan panduan untuk persediaan dan langkah demi langkah untuk setiap jenis jahitan riben beserta gambar rajah yang mudah difahami. Design sulamannya pun menarik untuk kita tiru.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You may also like...

16 Responses

  1. Mommy Lily says:

    a.kummm cheq sue…suka jgk dgn kraftangan2 bagai ni…kami akan selalu melawat cheq sue punya blog ehhh

  2. cheq sue says:

    Mommy Lily: TQ….sudi-sudilah bagi komen ye…boleh cheq improvekan lagi blog ni atas cadangan dan komen kawan-kawan.

  3. syuha says:

    hai cheq sue..i’m Syuha.da lame i servey buku sulaman riben ni n mmg xsabar nak dapatkannye.katne u beli buku ni ya?u da dpt praktikkan ke ape yg u pelajari dari buku tu?

  4. cheq sue says:

    syuha: buku ni step yg di ajar memang jelas dan mudah difahami. cheq dah pun praktik buat sulam riben ni….tak sangka first time cuba pun dah nampak cantik….:)

  5. Rafeah says:

    saya dah mula buat jahitan riben..tak cuup kat umah..curi2 masa free kat sekolah..wahh ternyata…baru cuba dah nampak cantik…tak sangka saya boleh menghasilkan suatu yg memang amat ekslusif dan mahal untuk di beli hihihi…

  6. cheq sue says:

    Rafeah, emellah hasil sulaman riben u tu kat cheq-sue. boleh kita tayang kat blog ni buat pembakar semangat kepada yg lain. Tahniah kerana berjaya mencabar kreativiti sendiri.

  7. Adillah bt Ismail says:

    Salam, Cheq Su.
    Saya teman blog yang baru. tahniah…saya pasti jadi pengunjung tetap.hari2 buka bila ada kesempatan.ehm, cheq su ada jual manik tak?kat kuching ni saya beli manik tapi macam tak ok….

  8. nurul says:

    salam .saya selalu kunjung blog cheq sue ni.banyak jugak ilmu yang saya dapat.sebab saya sekarang sibuk buat hasil2 sulaman riben.berbaloi……

  9. shera says:

    salam..
    firstly..tahniah buat cheq su..
    wlu cheq su tak dak pendidikan khas dlm bidang ni..
    tapi..you’re doing a good job..marvelous!

    hari ni baru jumpa blog cheq su..mmg byk sgt maklumat dpt dikongsi..ekceli..sy tgh cr org nak ajar bengkel sulaman reben..sy kat kepala batas sbrg perai.so..bleh ka cheq su mai kat tempat kami?

  10. ERMA says:

    MANE LEH SAYA DAPATKAN BUKU SULAMAN RIBEN N BUKU SENI MENGAIT YG CHEQ SU PUNYA NI..

  11. Dila says:

    Saya sangat teruja dengan hasil kraftangan yang cheq su buat, lebih2 lagi tentang sulaman riben, saya pun nak cuba buat, mana tau boleh jadi pendapatan sampingan, macam mana caranya saya nak dapatkan buku dan alatan2 sulaman.

  12. ana fviana says:

    sy nak beli la buku mengait jarum satu.kedai mana yg ada buku mengait.sy dok kt penang.

  13. noor azizah says:

    salam cheq su. bagaimane cara utk sy mendptkan buku teknik sulaman reben ini?

  14. cici says:

    saya mahu buku ini. masih ada ke?

  15. siti suraya says:

    kat mna nk cari buku nie…..
    sy berapa di daerah taiping

  16. pn marina says:

    saya pon nk dpt kan buku mengait tu satu.kat mana ada ye.saya di sabah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>