Menghilangkan Parut Campak

Genap seminggu tempoh kuarantin, MC pun dah habis, cheq masuk ke pejabat seperti biasa, tapi memang tak dapat nak elakkan perasaan kurang keyakinan diri kerana seluruh muka dicemari parut campak. Ramai yang tegur dan bertanya khabar….ada yang bagitahu keadaan cheq ni masih perlukan MC kerana parut hitam masih ada. Cheq pun bergegas ke klinik…..dan sahlah kena kuarantin lagi. Tapi sebelum pulang ke rumah cheq sempatlah ke farmasi mencari produk untuk hilangkan parut-parut ni.

IMG_0152

Untuk pencuci muka, cheq gunakan produk "Natasya Gold Collagen Soap". "Bio-Oil" untuk hilangkan parut, sekarang asyik keluar iklan di TV nampak macam bagus. hmmm cuba ajerlah. Tak lupa juga untuk pemulihan dari dalam, iaitu "Vitamin-E".

IMG_0150

Tomato ni pulak, cheq amalkan mengikut petua yang diberikan oleh pembaca blog cheq-sue "Nur Azriyah". Caranya selain dimakan, bagus juga digosokkan isi tomato tu pada muka dan dibiarkan seketika sebelum dicuci. Kalau kawan-kawan ada petua-petua lain tolonglah bagitau cheq ya.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You may also like...

1 Response

  1. hafiz says:

    dah ilang ke parut demam campak tu??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>