Demam Campak

Pada pagi 13 Februari 2008 cheq disahkan dijangkiti demam campak…..gara-gara menjaga Adam & Aisyah yang telah 2 minggu dijangkiti demam campak. Patutlah 2-3 hari sebelum ni cheq rasa lenguh-lenguh badan dan demam yang kadang-kala sejuk, kadang-kala panas. Nampaknya aktiviti sulaman terganggu seketika disebabkan masalah kesihatan ini. Hari ni masuk hari ke-3, demam dah kebah tapi seluruh tubuh dari kepala hingga ke kaki dipenuhi campak…..aduh siksa rasanya, malu cheq nak tunjuk muka kat sini…..cheq tunjuk tangan jerlah. Anyway….ada projek terbaru menanti lepas ni. Tungguuuuuu!

campak1 

campak3 campak2

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You may also like...

3 Responses

  1. maya says:

    hi sue.. terima kasih sbb sudi ke page saya.. terima kasih jugak linkkan blog saya kat sini. saya pun sebenarnya baru je terjebak buat dress baby ni, lepas dapat anak pompuan lah.. dulu tak ambik pot pun.. mesin pun terbiar jek dalam stor.. :D sulaman pun lagik lah baru. banyak lagi yang saya kena belajar..

    kalau sue nak belajar buat dress baby, kebetulan saya baru saje siapkan satu tutorial. tak tahulah orang buleh paham ke tak. hahaha..

    okey sue.. semoga cepat sembuh ya!

  2. cheq sue says:

    Maya: cheq dah tgk tutorial buat baju budak tu….nampak senang….tapi entahlah bila cheq nak hidupkan semula mesin jahit kat rumah ni….cheq tak pandai sgt menjahit guna mesin. jahit lurus bolehlah. tapi macam mana nak buat kedut-kedut tu? tak pe…..cheq cuba berazam nak buatkan baju utk Aisyah Sofea nanti, cheq tiru design sulaman nama mcm maya tu yea.

  3. maya says:

    dress hat tu memang senang .. memang jahit lurus jek..
    nak buat kedut tu kan.. kalau gune mesin, ketatkan benang atas & jarakkan jahitan.. kalau tak buleh nak ketatkan, just jarakkan jahitan je pun buleh.. lepas dah habis jahit (belum berkedut) guna tangan, tarik salah satu benang, jadi lah dia berkedut…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>