Manik Red Kebaya Mok Tie

IMG_0628 IMG_0627

My first customer. Itupun Free of charge, maklumlah adik ipar sendiri. Mintak dia belanja Mc’D je. heheheheh

Mulanya tak tahu nak jahit manik macam mana, lepas telek punya telek terhasillah idea untuk jahit manik di sepanjang sulaman tu.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You may also like...

21 Responses

  1. kak sharifah says:

    dahsyat giler kreativiti cheq su akak nih… baru tinggal 7 bulan aje dari BSM dah pandai buat jahitan glamour …. amacam…bole buat untuk akak satu.. bila nak p istana nanti… hee…heee
    anyway satu hobby yang memang berbaloi…
    teruskan dengan usaha baik ini…

  2. cheq sue says:

    Amboi!!!! kak pah dah dpt seru naik istana yea? Kalau utk baju istiadat tu upah jahit maniknya mestilah mahal…..maklumlah tempahan mak datin….hhehehe

  3. intan says:

    wowww su, terrornyee.. sempat lagi ek dengan si adam lagi, patu si echah tu lagi.. ker, echah dok tolong sama??? heehehe

  4. cheq sue says:

    Intan: Echah memanglah rajin tolong sekali….habis bertabur manik-manik semua. heheheh

  5. intan says:

    Su, semlm call su, ingatkan nk mintak tolong su jahitkan manik sket kat baju intan, tp call semalm, su cuti lak, terus teringat aishah perubatan tu pandai gak jahit manik, bagi je la dia buat… lgpun nk pakai ahad ni baju tu.. sib baik aishah sanggup.. baju tu kain plain, tp tu la intan tergunting sket, jadi ler berlubang..kalo letak manik ok ler tu.. ni dah ada kt opis ker nih???

  6. cheq sue says:

    hehehe….Intan, sue MC…kena chicken pox berjangkit dgn adam & aisyah lah. wah….mesti vogue baju tuh…!

  7. intan says:

    biase je la baju tu su.. arini kot boleh amik kat aishah, tu pun kalo dah siap, yeleee aishah tu pun ada anak kecik jugak.. awat la c.pox?? su lom penah kena lagi ker masa kecik2 dulu?

  8. intan says:

    su, skang ni amik upah jahit manik gak ker? brp upahnye?

  9. jaja says:

    kak su mana nak cari buku tentang jahitan manik?

  10. cheq sue says:

    jaja: kat kedai buku banyak….jaja kat area mana? nak minta tolong beli ker?

  11. iena says:

    cheq sue belaja buku manik yg mana erk.. byk kat kedai tu

  12. cheq sue says:

    Iena: Kalau nak belajar jahit manik, cuba baca buku “Sulaman Manik & Labuci” karya Rosita Jaafar. Oh..ya kalau nak cheq tolong belikan pun boleh, cuma Iena perlu tambah kos pos sahaja.

  13. Ina says:

    cheq su ni keje yek..tp msh smpat nak jahit baju…dah lama dok cari2 buku “Sulaman Manik Labuci” karya Rosita Jaafar.Baca iklan dia kat paper Sept thn lps.Brp RM yek..saya ni kat Port Klang, Selangor

  14. cheq sue says:

    Ina buku Rosita tu ada yang RM60, dan ada juga yg RM30++. Dah cuba buat jahit manik ke belum? belajar buat yg basic dulu. tak susah sebenarnya.

  15. hasmah says:

    cheq su tinggal kat mana yer

  16. cheq sue says:

    Hasmah: Cheq kat Kota Damansara. Keje kat KL. Hasmah kat mana pula? awat….nak jumpa ka? boleh…. kita set la appointment :)

  17. nany says:

    aslmkm, saya nk tanya ni camna saya nak dapatkan buku “Sulaman Manik Labuci” karya Rosita Jaafar? saya da lama cari buku seni jahitan manik.

  18. Nurul says:

    Salam Cheq-sue,
    Nurul ska sgt tgk hasil cheq-sue….nurul nak tnya dekat mana boleh beli manik yg berkualiti.ada x dijual secara online…

  19. tie says:

    salam chek sue

    tie suke tgk hasil keje chek sue. dahla byk comel lak tu.
    chek su leh x tunjukkkan step by step cara jahitan manik pada tie.tie minat bab2 mjhit ni tap just sikit2 aje. kalu tu nak mtak chek sue ajarkan. chek sue jahitan manik terkini ad x? lau 2 tunjukkan jgak er.

  20. kak ina says:

    su buat la kelas jahit kat ipoh ke.. atau kat jawi pun takpe… kak teringin nak blajar jait manik … skarang ni akak jait manik baju sndiri.. cuma manik tabur je.. nak juga blajor jahit yg susah sikit…

  21. Molly Moore says:

    Chicken Pox can cause massive scarring of the skin that may not clear, that’s bad”~-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>