Manik Pintal Bintang 5

IMG_0629 IMG_0630

Ini satu lagi baju yang cheq jahitkan manik pintal ditambah 5 bintang di lengan baju. 4 kuntum bunga di hadapan baju cheq tambahkan highlight manik jelujur di keliling kelopak bunga manakala ditengah bunga dijahit manik tabur.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You may also like...

9 Responses

  1. renny says:

    i nak tau bape harga buku ni n kat kedai mane yg available kat kl… “Sulaman benang & manik labuci, Rosita Jaafar”.

  2. admin says:

    renny: harga buku ni RM60.00. Buku ni byk dijual di kedai-kedai buku melayu kat kedai buku di jalan TAR pun ada, Cheq beli kat kedai buku Pertama. Harap dapat jumpa buku ni. Nanti kita boleh bertukar-tukar idea pulak.

  3. anna says:

    askum…cheq sue..saya berminat sgt nak belajar menjahit manik2 ni but klu bleh cheq bg la saya cara menjahitnya dan cara nak susun manik pd baju ok…tq..saya suka sgt dgn koleksi cheq..

  4. wati says:

    Salam…
    wati dah try buat corak di atas dan kawan2 pn puji cakap cantik…tq che sue sbb sudi ajar…

  5. izan says:

    asslamualaikum k.sue

    saya ingin belajar cara2 menjahit manik. boleh k.sue ajar
    saya berminat cara k.sue jahit manik.

    tima kasih

  6. sha says:

    assalamualaikum..saya tertarik sangat dengan sulaman manik kat sini. Tapi saya ni tak pandai nak buat..tak pandai sesuaikan manik dengan warna baju. Teringin nak belajar. Boleh tak ajar saya?

  7. cheq sue says:

    to Anna, Wati , Izan & Sha:

    boleh joint bengkel jahitan manik asas yang cheq-sue buat hujung minggu ni. maklumat detail sila baca kat ruangan BENGKEL atau boleh call cheq-sue 012-2522276

  8. manismadu says:

    wahhh….cm best je jahit manik pintal 5 bintang tuh. tp, blh x klu cheq-sue close up kat lengan tuh. nk tgk le scr jelas. lagi 1 cheq-sue, blh x tlg ajar jahit manik beriring. ribuan terimas klo cheq sudi nk ajarkan yer…

  9. ibuiman says:

    salam kak cheq,leh tlg ‘close up’ gmbr,x jlas.TQ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>