Manik Beriring Manjalara

IMG_0621 IMG_0624 IMG_0625

Baju daripada kain benang hitam. Di lengan baju cheq jahitkan manik beriring dan dikemaskan dengan 3 kelopak bunga manjalara.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You may also like...

11 Responses

  1. kak sharifah says:

    so sweeet jahitan manik ni… simple but ellegant

  2. cheq sue says:

    tq….teringat dulu-dulu baju kak pah semuanya glamour habis….dengan manik-manik bagai. Princess cut lagi….

  3. iQQa says:

    erm..cantik..& simple…
    tapi kalo cheq sue leh tunjukkan cara² nak jahit manik kan best…saya kena belajar step by step

  4. cheq sue says:

    step by step…..mmmmm boleh tapi setakat ni dah habis baju dijahit manik. kena tempah baju barulah nampaknya….hehehh…InsyaAllah, kalau ada kelapangan nanti, cheq tunjukkan step jahit manik ni yea.

  5. ain says:

    cantik n manis.tapi kalu nak lagi ganas dan mewah leh la tmbah sebaris n laawan arah.pehhh macam anah panah!he3 sbb sy de sehelai bju cam2,dan hasilnyer orang tak henti2 merenung hjg lengan kite.cewah terase glemer plek!

  6. nanie says:

    cik sue , boleh tak tunjuk nak jahit manik ni.. nampak cantik la.. dan lagi satu nak tanya kalau nak jahit manik style selingkar kasih tu macam mana? boleh tak cik sue tunjukkan…terima kasih…

  7. nanie says:

    cik sue .. kalau tak kisah , saya nak tanya sikit, semua baju yang cik sue jahitkan manik ni.. semuanya menggunakan manik jepun ke ? atau manik biasa tu? maaflah , saya ni tak berapa mahir bab2 jahit manik.. first time jahit manik piramid yang cik sue ajaq tu.. saya beli manik biasa saje..

  8. rosma ambrose says:

    comellah
    ismah suka sangat2…
    boleh tak tunjukkan cara2nya yea… tq

  9. nor says:

    asalamualaikum… cik sue saya berminat sangat nak berlajar cara menjahit labuci beriring manjalara tu .saya dah cuba jahit tapi tak kemas .kalau boleh saya nak minta tolong cik sue tunjukkan cara 2 menjahitnya

  10. cheq sue says:

    nor, manik beriring tu cara jahitnya perlu sama jarak dan penjuru senget tu mesti sama utk setiap barisan. Kalau tak faham juga….nampaknya kena ikut kelas cheq-sue ni.

  11. shima says:

    sya nak contoh jahitan manik yang pelbagai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>