Bahan Rujukan Utama

"Sulaman benang & manik labuci, Rosita Jaafar"

rositaja

Inilah buku sulaman pertama yang cheq beli sebagai sumber rujukan. Selama ini cuma rujuk dalam website sahaja. Tak sangka begitu banyak jenis-jenis sulaman yang boleh dipraktikkan untuk menghasilkan suatu hasil seni sulaman yang sangat menarik dan bernilai.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

You may also like...

15 Responses

  1. mamabb says:

    saya baru nak berjinak-jinak nak mencuba bidang jahitan,sulaman.kalau sapa2 yang tau buku panduan yang lain lagi email kat saya.

  2. Lin says:

    bole nak tanya sikit tak…kat mana bole saya dapatkan buku ni sbb saya dah puas cari sekitar KL termasuk kedai buku yg besar kat KLCC pon x ade jual buku ni. Dah jenuh saya cari kat sekitar Shah Alam pon belum jumpa juga buku ni…

  3. admin says:

    mamabb: buku sulaman klasik daripada mariam abu bakar pun famous jugak. Nanti kalau ada masa cheq pastekan cover buku tu kat sini.

    Lin: Kesiannya Lin, buku ni cheq beli kat kedai buku Pertama di Pertama Complex. Kedai buku besar……lebih byk koleksi buku drpd oversea, kalau kat kedai buku yg kecil lagi senang jumpa…..sebab market buku tu utk local. Kalau tak jumpa juga….cheq boleh tolong belikan.

  4. murni says:

    Murni baru jumpa laman nie..
    memang nak cari buku jahit sulam..haritu kawan ajar sikit jer…rasa tak puas macam nak explore lagi banyak ilmu kalau boleh share gembira nya murni

  5. cheq sue says:

    murni: buku ni sesuai bagi yg nak tahu cara sulam manik dan juga benang. Jenguk-jenguk la artikel sulaman yg cheq-sue share kat blog ni. Kalau ikut step yg cheq-sue bagi, tentu jadi. Cubalah.

  6. shida says:

    saya berminat nak cuba jahitan asas sulaman reben nie..tp dimana yek saya nak dptkan buku ni..boleh tak cheq-sue tlg saya…

  7. cheq sue says:

    shida boleh order dgn cheq-sue. sila klik di butik cheq-sue. ok

  8. norhariani says:

    Hai cheq-sue, buku ni adalah buku pertama saya guna untuk rujukan masa nak try sulam manik dekat tudung. Saya jumpe dekat kinokuniya KLCC. Berjaya juga siapkan tapi lama juga nak siapkan sebab sibuk. Malam2 mesti duk perati je.. Lepas itu minat dengan sulam riben tapi tak tahu bila lah nak buat, cantik sangat gambar dalm buku sulam riben, tak tertahan rasa nak buat juge!!!

  9. haida says:

    cam ner nak dapatkan buku tu yek

  10. cheq sue says:

    Haida: kalau betul nak beli buku tu….sila emel cheq-sue dan bgtau kat mana lokasi? cheq-sue kat Medan MARA, kl

  11. sharifah says:

    akum, sy minat sgt dgn seni sulaman ni… tp mcm mana sya nk dpatkan buku sulaman manik dan labuci? bole tak kalau sy nk beli pos? tolonglah..

  12. cheq sue says:

    to sharifah: cheq-sue memang menawarkan khidmat jualan buku secara pos. Utk buku ni bayarannya ialah RM60 + RM 15 (POS)
    Buku ni tebal & berat. Sila emel kepada sue@cheq-sue.com

  13. ibuiman says:

    assalamualaikum k.cheq…rupa2’y,k.cheq mai tawau ats ursn keje…kak,leh akak cdgn kn bg sy yg 1st time nk cuba jhit manik ni,btk/design apa yg sesuai?

  14. aina says:

    sye nk tau mne nk li bku nie & bpe harga sbuah bku?kt mne ade jual?

  15. ain says:

    assalamualaikum, akak masih lagi jual buku ne x?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>